Pages

Friday, September 28, 2012

07:44.

kalau minum kopi, rasa macam satu kejayaan bila sukatan air panas 'masuk' dengan kuantiti serbuk kopi. hasilnya, pahit-pahit manis yang nais! hidup ini, kalau tak seimbang, mana pernah ada yang nais. ye dak? 
dan aku sebenarnya tak prefer juga untuk breakfast makanan manis dengan kopi, sebab pahit-pahit manis kopi yang nais itu akan hilang. kalau pun mau makan yang manis, minum dulu baru makan. oh, betapa hidup ini banyak sungguh cuba jaya. ahah!
apapun syukur, masih direzekikan makan minum. dikurniakan hari baru; pagi indah,  jum'ah mubarokah! :)
-- 
"and if you eat, then smell. the aromas are not impediments to your day. steak on the grill, coffee beans freshly ground, cookies in the oven. and taste. taste every ounce of flavor. taste every ounce of friendship. taste every ounce of life. because-it-is-most-definitely-a-gift”  ― kyle lake

2 comments:

anis said...

wah, saya pun peminat kopi :)

bila sukatan air panas dengan kopi bercampur, rasa lega :D dan lagi best kalau bau kopi tu meruap satu bilik, sampai roommates pun tau!

nothing beats a cup of coffee with a book or in a fresh morning. nikmat Allah yang satu ni!

Umairah. said...

anis;

"..nothing beats a cup of coffee with a book or in a fresh morning. nikmat Allah yang satu ni!"

couldn't agree more. :')

lagi best ada kawan minum sekali, eheh