Pages

Sunday, July 1, 2012

"tak dapat jaulah indonesia, wisma yakin pun jadilah!"


bismillah. 


"alyaa.. doakanlah!" 
"doakan apa? pergi indonesia?" 
"tak. doakanlah kita akan miliki kedai buku yang macam ini."

-- 

saya sangat syorkan kawan - kawan baca apa - apa buku, tak kisah genre apa (politik, motivasi dan lain-lain) tapi berunsur tarbiyah. 

sebab, isinya pasti lain dari yang lain. boleh cuba satu dulu.
antara penulisnya, mungkin solikhin abu izzuddin? salim a. fillah?


_____
ps: 

sempat pulak dia curi snap yang ini, tapi macam hensem jugak, hahah-

wisma yakin, masjid jamek

kredit: alyaa (carbonara)

11 comments:

Alyaa Ali said...

salam'alaik

insyaAllah
semoga kita dapat buka kedai buku islami sebelah darul kutub!
heh
pasti akan tersenyum gembira melihat akhawat-akhawat masuk. eh ;)

akak, buat review ya nnti ^^

ps - well.tgk lah sape yg snap. hensem juga :D

carbonara tu lawak sangat :p

Anonymous said...

mmg ensem,haha.

~huda

Jamilah Mohd Norddin said...

Hm,

ini kedai yang mana satu?
Sungguh di kawasan Masjid Jamek itu kaya dengan kedai buku, bukan hanya kedai kain.

:D

sya-hi-da said...

*err. rasa macam nak komen tadi tapi macam xde pulak. ahah

agak jeles bila dua dua duk hupdate kisah yang sama. tapi takpelah, takde rezeki kot kan nak pegi sekali.

nak mengajuk ngan awk lah. boleh? :p

hakak ajak dari sem ke berape kan tapi tak ter-pergi pun.

apepun selamat membacalah semua. ^^

anis said...

banyak lagi buku tertunggak. kalau ada can pergi wisma yakin, mahu bertambah list2 tertunggak ni =)

♥سيتي أينوم بنت أميج الدين said...

nak jugak :)

ssk said...

salim a.fillah...cover semangkuk buah yang tak ingat tajuknya dah, is the best one :-)

Alyaa Ali said...

ssk - dalam dekapan ukhuwah ^^
*sorry sibuk

Umairah. said...

alyaa:

insyaAllah.
oh, saja nak cakap; akak baru nak masuk bab 4 jeee :P

huda:
tau. XD

jamilah:
setuju!
dalam wisma yakin, level 2. :)

kak syida:
oh, susah betul bila jadi orang bz. heh-

anis:
setuju!
bila anis mahu datang gombak? :)

ainum:
insyaAllah, satu hari nanti.

ssk:
terima kasih berkongsi. akak belum baca lagi. :)

alyaa:
terima kasih :)

Alyaa Ali said...

Akak punya pengisian dlm 1chap sikit oh.
Sy punya bnyk. :p
*alasan

anis said...

insyaAllah 15 atau 16 julai? nak ke talk Tariq Ramadhan =)

teringin nak jumpa akak ^_^