Pages

Friday, June 22, 2012

satu malam dari malam-malam yang indah.

real reason: 

there are things you do because they feel right & they may make no sense & they may make no money & it may be the real reason we are here;

"to love each other & to eat each other's cooking & say it was good".

― brian andreas



"maggie; it was good, adik! tengkiyu"

dulu-dulu; 

selalu selongkar dapur, masak-masak macam ini di tengah malam. ammar akan masak maggie, dan akak akan bancuh kordial tambah ais. lalu, sama-sama layan movie dengan adik-adik. ataupun bercerita panjang, kongsi cerita macam-macam.

ah! 

tiba-tiba teringat puisi diane loomans; "i would do less correcting, and more connecting". hmm. 

moga kita mengecap nikmat 'tarbiyah' yang sama, sebagaimana indahnya kita 'melantak' maggie sama-sama, fuuu- 

_____ 
"..dan berilah peringatan kepada kerabat-kerabatmu yang terdekat.." (as-syu'ara: 214)

7 comments:

nusrah said...

umy kamceng sgt ngan adik2.. sukaa!

my lovely umy, tgk link ni ye. tiya refer kat blog ni pasal letak button like dan share and its working.. :)

[http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2010/09/letak-facebok-button-like-dalam-blog.html] --> ni utk like button.

[http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2010/09/letak-facebook-share-button-dalam-blog.html] --> ni utk share button.

dont hesitate to ask me if u have any problem. Im here, care to help! :D

Umairah. said...

nusrah:
alhamdulillah, jazakillah tya.
happy! hehe XD

umy try buat dulu, kalau tak boleh umy tanya lagi.

syukran~

nusrah said...

alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah.
seeeeeeee, it's working! jump! jump! XD

Alyaa Ali said...

best boleh main like-like ^^

Umairah. said...

nusrah:
syukran, tya.
:')

alyaa:
like banyak-banyak sket
upah kita cerita belakang

hah :P

cikgipauh said...

suka. baca quote dari we yang akak share.

=)

cikgipauh. ^_^

Umairah. said...

cikgipauh:
alhamdulillah, terima kasih
:)