Pages

Sunday, June 10, 2012

logik mudah.

aku tak tau apa yang indah;
|kau| |sejuk pagi| |hangat kopi| |nasi lemak|
|mendung petang| |hangat teh| |kau| |manis lempeng|
|dingin malam| |hangat koko| |sebuah buku| |kau|

oh, aku tau apa yang indah;
|kau|



--
dalam mendung petang,
dan hangat lempeng
di meja makan;

adik cakap-
"akak, nanti ajaq adik tajwid balik. tau baca, tapi tak ingat hukum. ramadhan nanti?" 
"okeyy!" 
"tapi.. ala, akak ramadhan kat uia. tapi takpa, ustaz don ada"

hahah XD

--
kebersamaan dalam hal agama,  swearrr! 
bila ada kau, rupanya lebih indah 

ustaz nouman cakap, jangan compare diri kita dengan orang lain,
tapi compare diri kita dengan diri kita sendiri dua minggu yang lalu-

lebih bermakna. 
(aku tau, aku nak jadi lebih baik)

3 comments:

Alyaa Ali said...

surius saya juga perlukan bimbingan itu. tajwid. banyak dah lupa T_T

oh lempeng
esok pagi nk buat lah! XD

Umairah. said...

alyaa, ajar akak jahit?
dah lama nak belajar la.

sebelum grad, at least KPI (key-performance-indicator) alyaa adalah "kak umairahku pandai menjahit" XD

okai, nanti kita belajar sesama.
no worries~

make sure lagi sedap dari lempeng akak, heh

Alyaa Ali said...

insyaAllah akak!
dengan tangan terbuka ^^

:O
saya amat berbangga mengatakan itu
lebih berbangga jika ditambah 'hasil ajaranku' XP

pastiii
saya nak buat jadik pancake terus! XD
tggu saya hapdate aeh nnti ;p