Pages

Sunday, March 25, 2012

Hipokrit?

adakah saat terjujur manusia bila dia melagukan
pengaduan, rintihan, dosa-dosa dia pada Tuhan?

entah

tapi tak aku tahu kenapa
coretan dia buat Tuhan itu
yang paling mengesankan jiwa!


_____
ps: jangan bimbang! kita tak hipokrit bila sedang buat baik. kita cuma sedang kembali pada fitrah.

7 comments:

-hazen said...

setuju

header baru ye.

nusrah said...

iya, mungkin. diriku selalu merasakan begitu, hanya saat dia melagukan rintihan itu dirinya hampir sempurna dalam jujur.

subhanaAllah,header baru yang teramat comel. sangat!

Umairah. said...

hazen:
trimas
yep, hobi masa cuti

nusrah:
sangat!

sebab itu, kita jangan mudah judge orang lain. allahhu allah.

he he, trimas.
nak umy buatkan?
boleh!

..::Srikandi Asytari::.. said...

ok. saya rasa nak nangis.

sebabnya, baru je update blog y mana isinya lebih kpd pengaduan.

eh, tetiba tgk akak tulis macam ni. akak ni mcm nujum la. hehe

btw, syukran jazilan ya ukhti :')
sayang ukhti kerana Allah.

nusrah said...

eh? benarkah teman syurgaku?
mahu satu! :D
(senyum lebar sambil tersipu-sipu malu)

Faaizz d. Zul said...

hurmm,
terfikir.

oh, cuti ni asyik terjumpa artworks.
cth: header baru

;D

Umairah. said...

ainum:
alhamdulillah
akak-ainum, ada chemical kot? :')

nusrah:
umy ada msj kat shoutbox
nanti reply okei

faaizz:
"memberi komen itu tandanya hidup berfkir" -KK

eh, artworks? :S
trimas, walhal pakai picnik je nie