Pages

Monday, February 20, 2012

panorama indah; kelas 'aqidah sem II.



ketika kau bisikkan "diam-diam"
dengan bahasa paling lembut,
aku lihat dia, dengan bahasa yang
sama; menyuakan bibirnya 
ke telinga si adik

lalu, kak wa di sebelah mengatakan padaku:
"macam mana ayah dia cakap dengan dia, 
macam tu jugaklah dia cakap dengan adik dia"

tertegun aku.

subhanallah,
ayah, kau sungguh hebat!



_____
"orang yang bijaksana, akan lebih terkesan dengan bisikan, berbanding jeritan" -ustaz pahrol mohd juoi, beduk diketuk

ps: stail jugak ye, lecturer bawak anak-anak masuk kuliah!

5 comments:

intan^^ said...

stylo.. hehe ^^

nadia rusli said...

subhanallah! mmg style habis!
hehe

anis said...

Assalamualaikum ukhty :)

Ana antara pembaca yang akan update blog ukhty setiap kali online :) sangat terkesan dgn kata-kata yang brief dan puitis, inspires me to update my blog slightly the same as yours :D but inshaAllah i will reduce more or less near NO to plagiarism :)

i'm also a UIA-an, but in kuantan campus :) inshaAllah sefikrah jua, doakan. sangat looking forward to meet you, sooner. salam ukhuwwah dihulurkan dr saya. semoga ukhty terus dikurniakan ilham yang mantop dr Allah untuk berkarya :)

sorry for this open msg from me :)

barakallahu fik~

Anonymous said...

Ustaz Majdan?

~jamilah

Umairah. said...

intan:
eh, intan dtg trus bseri2 blog umy

fatin:
kaaan? :')

anis:
w'salam wrt ukhty
syukran jazeelan anis
tharu sgt bc mesej anis :')

didoakan anis akan b'karya lbh baik dr yg anis baca kat sini, amin3

may Allah bless u!

jamilah:
yerp :)