Pages

Tuesday, January 10, 2012

Gerabak.


kalau dakwah dan tarbiyah itu gerabak, perlahan tapi bergerak, aku tetap mahu menunggumu. hingga klimaksnya; kelibatmu dari hujung gerabak melambai-lambai padaku. dan aku pasti akan menangis haru! 
sekalipun tak ternampak, aku akan tetap yakin, kau ada di stesen seterusnya. dan aku takkan pernah berhenti menunggu dan mengharap untuk itu. 
Allah, kabulkan!







 _____
#sebijikmacamfilemhindustan, tapi better kot sebab matlamat kita menuju Allah, bukan akhir-akhirnya orang jahat mati. =,=' shall WE LEARN.. together? :')


*kredit: train

11 comments:

Faaein Talip Roy said...

suka!..

mahu menunggu gerabak itu juga.. ^^,

myra said...

umairah..salam.. camne nak instal LinkWithin ni.. ? tak reti la :(

Anonymous said...

selamat bercuti cik umairah. :)

~jamilah

Umairah. said...

to faaein:
Allah, umy nak b'sama dgn faaein. pls Allah, kabulkan. :')

to myra:
cuba myra ke link nie
n follow arahan kat situ

http://www.linkwithin.com/learn

kalu tak bleh jgk, inform okayy :)

to jamilah:
b'samalah kita memanfaatkan cuti :D
voucher nak beli buku apa?
heh xD

Anonymous said...

huda pn! ameen ya Allah :)

Umairah. said...

to huda:
why wish? pray!
hehe. :')
amin3 ya Allah.

Lu'luah Nur Jamilah said...

umy,
ehem. ehem. soalan sensitip. Macam bukan buku pelajaran yang terbelinya. hihi.

Umairah. said...

to jamilah:
tp voucher tu utk buku akademik saja kan?
haihhh =,='

Lu'luah Nur Jamilah said...

rasanya boleh ja.. (^___^)
PTS terima..

ssk said...

aci tak kalau nak share skt je
sbb teringat...
something yang baik ni pd awalnya mungkin berat macam time mule2 krtpi nak bergerak. tapi bila dah lama-lama dia punya enjin makin bagus sehingga susah pulak nak berhenti.dan kalau nak berhenti, brek 500 mtr sblm tempatnya pun still dia terlajak dari tempat berhenti tu.
erm, that's all :) tq

Umairah. said...

to ssk:

yerp, betul sgt.
t.ksh utk p'kongsian.

mg kitalah antara yg menggerakkan gerabak tu sampai nantinya laju macam tu kan? amin3.

:)