Pages

Sunday, October 9, 2011

terima kasih Cinta, dan cinta-cinta!

pak alwi, moderators-iium, mbak helvy, mbak asma nadia, kak fatimah syarha


kang abik




bila ditanya: "kenapa mahu menulis? bagaimana mahu termotivasi terus untuk menulis?"


ermmm.


jawapan-jawapan lain, aku pernah dengar. aku pernah rasa, aku pernah hayati. dan pernah cuba untuk mengaplikasi. tapi, yang satu ini, sedikit membuatkan hati tersentuh, terharu, tercuit.


"kerana aku tidak mahu cita-cita, impian, dan mimpi anak-anakku mati sesudah ibu mereka mati." -(asma nadia, serumpun11)


lalu, aku fikir-fikir. dan cuba-cuba untuk switch sedikit. hanya sedikit, ya!


"kerana aku mahu anak-anakku kelak, tahu proses mujahadah payah, proses tarbiyah sukar, proses belajar letih, dan proses usaha getir aku cuba menjadi ibu yang terbaik buat mereka. sekurang-kurangnya nanti, mereka tak akan pernah kecewa." 


sungguh-sungguh!


ameen.


alhamdulillah, semalam dapat banyak ilmu. tak tergambar, sastera itu indahlah!
#serumpun superb!


terima kasih, Cinta dan cinta-cinta! :)




____
09102011
sum/convest
doa-doa ada lagi serumpun-serumpun akan datang.


*kredit pic: kak syeera

5 comments:

nusrah said...

ahaaa.....jelesnye dgn umy :P
mesti syok kan dpt jmpe penulis2 yg berjiwa besar secara live

Syaheera My said...

kan akk da ckp..ada part2 yg akk terlepas pndg..telah umy huraikn di sini..jzkk umy..teruskn menulis..sebenarnya akk seram sejuk bila setiap kali buka blog umy ni..tahu kenapa? setiap kali baca entry umy, akk boleh dgr suara umy sekali seakan2 entry umy itu bersuara..serius dik..akk x tipu...menulis dgn hati, pasti smpai pd hati2...=)

[umairahshafei] said...

to nusrah:

alhamdulillah
doa-doalah ada lg yg akan dtg.
time tu, no excuse.
jom pi sama2.

:)

to kak syeera:

lagi seram umy bc komen akak.
dahla blog ni hitam ajee~
hehe.
hati yg tak mati, ialah hati yg mampu merasa, akakku.

bukankah itu lbh baik?
subhanallah.

jzkk ukhti.

nusrah said...

to kak syaheera,
agree ngan akak, sy pun 'seriau' tiap kali bukak blog umy..hikhik. ;)


p/s : tibe2 la plak kan nyampuk..but strongly agree.kata-kata yg ditulis dari hati akan sampai ke hati..

anis said...

Harap sangat Convest kali ni ada serumpun. yang lepas tak dapat dtg, tiket sold out T.T

err, rasanya mcm berkongsi cita-cita jua :D nak tinggalkan blog [setakat ni] untuk anak2 kenang, dan mengambil 'ibrah [semoga ada ibrah terselit kat mana2] :')

dan untuk anak-anak tahu jejak2 ibunya, walaupun secebis cuma :)

ameen.