Pages

Monday, September 5, 2011

Ikatan.



= = = = =
petang, 4 syawal.

berkemas-kemas. penang menyeru. langkawi "menghalau".

"ala, nanti kakak rindu najwa. jom, pi rumah kakak, nak dak?"

najwa diam.

"jomlaa."

najwa geleng.

"nanti kakak rindu."

najwa masam. 
maksu balik. 
najwa peluk maksu. 
najwa bisik.

"mama, depa kata depa rindu kat adik."

maksu sengih.

"sapa nak rindu kat adik?"

najwa jawab.

"paklong det."

maksu gelak. 

"manaaaa? paklong tak rindu kat adik aih."

najwa berlari-lari. bersandar tepi pintu.
dan mula berkata-kata lagi.

"hampa jangan rindu kat kami. kami tak rindu kat hampa pun."

:')

= = = = =
indahnya.
kalau kita berkeluarga di dunia,
kekal berkeluarga di Syurga.

cuma,
kadang-kadang, ikatan kita ikatan manusiawi.
bukan ikatan Ilahi. bukan ikatan akidah.

sebab itu, hilang amar makruf.
hilang nahi mungkar.

ya Allah.
;(

= = = = =
herm, obses update. sebelum berangkat pulang. uia pula yang menyeru. ikatan di sana pula yang memanggil.



3 comments:

Lu'luah Nur Jamilah said...

Assalamualaikum...

Umairahshafei,
Wajah baru catatan di sini membuatkan saya terfikir akan satu perkataan.
.misteri.

Okey, Jamilah merepek.

Teruskan berkongsi kerana umy suka berkongsi yang baik2..
=)
Selamat kembali ke bumi Gombak.
Okey, salam ziarah setelah Umy kembali dari Kg Temonyong (betul tak eja. hihi)

umairahshafei said...

w'salam wrt. :)

eh, misteri?
bukan umy memang selalu misteri ke?
unpredictable. =.='

tak nak buat open room nnt?
hehe, tetamu pulak yg tanya.
umy nak ziarah.
sungguh beria2 nie. xD

insyaAllah, jamilah juga ya.
selamat membina azam baru.

ps: kalaulah kita add subjek yg sama, bestnya. sebab plan nak pegi maktabah sama2 nnt. 1/2 jam, satu buku. macam best jugak. :)

Lu'luah Nur Jamilah said...

Haha,
unpredictable ye..
..mungkin..

nak datang ziarah saya jamu dengan buku yang ada sikit-sikit kat bilik tu je la..

Datanglah bilik saya Saff D4.4..
Insya Allah ada serdak kuih yang dibawa dari kg..
Sangat mengalu-alukan.
Apa-apa nanti mesej.

Saya dah di taman ilmu dan budi ni.. :)